Myslivecká kuchařka

Zvěřinové řízky

autor: | 12. 01. 2021 | Myslivecká kuchařka

Vezmeme zvěřinu, nejlépe daňčí nebo jelení maso.
Večer před přípravou zvěřinu nakrájenou na plátky (nezapomeneme, že zvěřina se krájí tzv. přes vlas) velmi lehce naklepeme, naložíme do olivového oleje – stačí zastříknout – přidáme kuličky jalovce, neosolíme . Takto naloženou zvěřinu necháme v lednici do druhého dne. Zvěřinu před přípravou vyjmeme, po jedné straně lehce potřeme česnekem osolíme a klasicky obalíme jako řízek . Osmažíme pomalu na mírném ohni a sádle, nenecháme vychladnout a ihned podáváme.

Spotřeba : na 10 řízků kilo zvěřiny, sůl, dva stroužky česneku, dvě lžíce olivového oleje a 10 kuliček jalovce

Související články