Telefon: +420 737 907 617 | Email: omspraha2(zavináč)seznam.cz | Adresa: Třebízského 7, Praha 2, 120 00 | ČÚ: 0003867339/0800 | IČ: 67777392 | Datová schránka: 9ff9tre

Zvěřinové řízky

Vezmeme zvěřinu, nejlépe daňčí nebo jelení maso.
Večer před přípravou zvěřinu nakrájenou na plátky (nezapomeneme, že zvěřina se krájí tzv. přes vlas) velmi lehce naklepeme, naložíme do olivového oleje – stačí zastříknout - přidáme kuličky jalovce, neosolíme . Takto naloženou zvěřinu necháme v lednici do druhého dne. Zvěřinu před přípravou vyjmeme, po jedné straně lehce potřeme česnekem osolíme a klasicky obalíme jako řízek . Osmažíme pomalu na mírném ohni a sádle, nenecháme vychladnout a ihned podáváme.

Spotřeba : na 10 řízků kilo zvěřiny, sůl, dva stroužky česneku, dvě lžíce olivového oleje a 10 kuliček jalovce