Telefon: +420 737 907 617 | Email: omspraha2(zavináč)seznam.cz | Adresa: Třebízského 7, Praha 2, 120 00 | ČÚ: 0003867339/0800 | IČ: 67777392 | Datová schránka: 9ff9tre

Terina z bažanta

Vykostíme celého bažanta a pokud nezískáme dostatečné množství zvěřiny, přidáme kuřecí maso. Jeden prsní filet z bažanta a 100g anglické slaniny (nebo Váhalovy slaniny) nakrájíme na kostky a odložíme stranou.
Zbylou zvěřinu a slaninu pokrájíme, rozmixujeme se smetanou a vejcem, přidáme jemně podrcený bobkový list, čerstvě umleté nebo podrcené kuličky nového koření a jalovce, tymián, půl lžíce barevného pepře a osolíme. Nakonec do směsi vmícháme na kostky nakrájenou zvěřinu a slaninu.
Porcelánovou misku nebo jinou vhodnou nádobu vyložíme plátky slaniny, naplníme připravenou směsí a na povrchu posypeme barevným pepřem.
Nádobu uzavřeme pokličkou nebo alobalem a postavíme do vodní lázně. Voda by měla dosahovat do poloviny nádoby.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170-180°C asi 60-80 minut.
Po upečení necháme vychladnout. Krájíme na plátky a zdobíme sterilovanou zeleninou.

Co budete potřebovat:
400g zvěřiny z bažanta
10 tenkých plátků anglické nebo Váhalovy slaniny na vyložení formy na pečení
150ml 12% smetany
1 vejce
1 bobkový list
3 kuličky nového koření a jalovce
1/2 lžičky sušeného tymiánu
2 lžíce barevného pepře
sůl

Dobrou chuť!