Myslivecká kuchařka

Pečená žebra

autor: | 12. 01. 2021 | Myslivecká kuchařka

Vezmeme celý bok a žebra z jakékoli zvěřiny včetně kostí. Rozsekáme na menši kousky podle velikosti pekáče a trouby. Zvěřinu opláchneme, osolíme, raději vice než méně a okmínujeme, opět raději více. Rozebereme dvě až tři větší cibule a zvěřinu jimi proložíme. Pečeme při 190°, přiklopené až do úplného změknutí , tj. když maso samo odpadává od kosti.
Větší kousky masa sníme s přáteli, zbytek zbavíme kostí, nakrájíme na malé kousky, do použitého pekáče dáme jednu až dvě kostky sádla, necháme rozpustit včetně zbylého výpeku a cibule a přidáme maso.
Pomalu pečeme na 170° tři až čtyři hodiny – čím déle, tím lépe. Občas podlijeme lehce vodou nebo vývarem. Po dopečení vyjmeme a plníme do předem připravených sklenic. Zavaříme a máme vynikající pomazánku.

Související články