Myslivecká kuchařka

Myslivecký guláš

autor: | 12. 01. 2021 | Myslivecká kuchařka

Vezmeme kilo zvěřiny, nejlépe přední a ořez, nakrájíme na kousky velké přibližně dva centimetry. Připravíme na hrubo nakrájenou cibuli,kterou na sádle osmahneme do hněda . Přidáme sladkou papriku a vložíme neosolené maso, které zprudka osmahneme . Nyní osolíme, přidáme koření na zvěřinu, dva stroužky česneku na jemno nakrájeného, ne vylisovaného. Zalijeme vývarem do ponořeni, necháme na mírném ohni dusit dvě až tři hodiny do měkka. – podle stáří zvěřiny.
Na začátku dušeni vložíme dvě větvičky rozmarýnu.
Těsně před dokončením zasypeme trochou jíšky a na jemno rozemletou majoránkou.

Druhým způsobem přípravy je pečení v troubě, pečeme na cca 180°. Doba přípravy v troubě je přibližně stejná.

Spotřeba : kilo zvěřiny, dvě větší cibule, lžička sladké papriky, dvě snítky rozmarýnu,lžička majoránky, dvě polévkové lžíce jíšky, sůl a pepř .

Související články